Esports


/ ESPORTS / OCTUBRE 2013 /

  El passat més de juny l’alumnat de La Revista va fer una entrevista a l’alumna Naiara Galea. La fi del curs, però, va impedir que aparegués a les nostres pàgines. I ara que comença el nou any acadèmic, hem cregut de gran interés publicar-la. Molts ja coneixeu que la Naiara està enguany al grup E de Tercer d’ESO del nostre Institut, però potser no sabíeu que és una nedadora federada del Club Natació Atlètic Barceloneta. La passió per la natació li va venir, de fet, de ben petita, i ben aviat –quan tenia deu anys- va començar a participar en competicions d’aquest esport. Tot i que s’estima sobretot la braça, l’any passat va ser campiona d’Espanya en 200 metres estils. I enguany ha estat segona. Però no importa en quina posició quedi, per nosaltres la Naiara sempre será una campiona, perquè ens ha ensenyat el vertader significat de l’esforç i el sacrifici.
Entrevista a Naiara Galea

"Sense la natació

sento que em falta alguna cosa"

L’alumna de Tercer d’ESO ens parla del seu esperit nedador


La Naiara ja sap què és arribar a dalt de tot del podi (foto facilitada per l’alumna)
   TATIANA GUEVARA / JORGE LÓPEZ / RAQUEL PUEYO / ALISON MICHELLE SHUNTA

  Com va començar el teu interés per la natació?

  De petita m’agradava molt l’aigua i el meu pare m’apuntava a cursets de natació. Un monitor va veure que tenia possibilitats en aquest esport i això va fer que encara tingués més ganes de practicar-lo.

  Ha influït la teva familia d’alguna manera en la teva decisió de ser nedadora?

  Sí. L’amor per l’esport em ve de la familia: la meva mare fa balls de saló, el meu pare va ser jugador de beisbol i ara dos dels meus germans –en tinc tres- també juguen a beisbol.

  Quant entrenes a la setmana?

  Entreno tots els dies de la setmana menys els diumenges. Alguns dies, a més de l’entrenament de les tardes, també tinc entrenament al matí. Llavors em llevo a les cinc del matí per entrenar de sis a vuit.

  Quan competeixes?

  Cada dos o tres setmanes.

  Com et prepares abans de competir?

  Fent un escalfament de dos kilòmetres, movent els braços, fent salts, donant-me copets als braços…

  Segueixes alguna dieta especial?

  Haig de menjar força. Molta pasta la setmana abans de la competició i molt arrós la setmana posterior. També prenc força ferro i complements vitamínics després dels entrenaments.

  Què és el que més et motiva en les competicions?

  La presència de la meva familia i pensar que puc arribar en primer lloc.

  Has tingut cap lesió important?

  Sí. Al 2012 vaig tenir una inflamació al genoll que em va impedir competir a l’estil braça. I no fa gaire vaig tenir una altra als dits dels peus. D’altra banda, força vegades m’he fet contractures musculars als entrenaments.

  Creus que la teva pràctica esportiva perjudica els teus estudis?

  La veritat és que sí. Com que entreno matí i tarda, em llevo molt d’hora i tan sols puc dormir cinc o sis hores, és lògic que el meu rendiment escolar no sigui l’òptim. A vegades estic tan cansada que no puc fer tots els deures.

  I doncs? Per què segueixes competint?

  Perquè sense la natació no estic competa, sento que em falta alguna cosa. A més, aquest esport m’ha ensenyat a valorar l’esforç i el sacrifici per aconseguir el que vull.

  Tens cap ídol?

  L’Erika Villaécija, campiona en estil crol, i el Rafael Muñoz, campió en estil papallona.

  Ànims, Naiara, que arribis tan lluny com ells!

/ ESPORTS / MAIG 2013 /
Entrevista a Max González
“La confiança que em dóna el rugbi no la trobo en cap altre esport”

L’alumne de Tercer d’ESO H ens parla de la seva passió pel rugby

El Max González és un jugador de l’equip infantil de rugbi la Unió Esportiva Santboiana. Ja fa deu anys des que va començar a practicar aquest esport i en l’actualitat la seva posició en l’equip és d’scrum –un dels jugadors clau, perquè ha de placar, ser ràpid i tenir una visió de conjunt. Encara que ha tingut lesions importants, cap no ha aconseguit desmoralitzar-lo ni fer que abandonés els terrenys de joc. A més a més, ens ha confessat que el rugbi ha fet que confiï més en ell mateix. I d’això, nosaltres, després d’haver comprovat la seguretat i l’entusiasme amb què ens va parlar del tema a la classe de La Revista, no en tenim cap dubte.



En Max escapolint-se d’un grup de jugadors rivals que intenten prendre-li la pilota (La foto, que ha estat facilitada per l’alumne mateix, és del fotògraf Guillermo Gómez Campa. A la magnífica página web d’aquest excel·lent artista esportiu -http://gomezcampa.com   -hi trobareu moltes d’altres instantànies d’en Max i dels altres jugadors de la Unió Esportiva Santboiana en plena acció)

 ALISON MICHELLE SHUNTA FONSECA

  Per què vas escollir aquest esport?

 Perquè és l’únic que m’agrada i, a més, és l’únic que m’inspira confiança en mi mateix.

 Els teus pares et donen suport amb el rugbi?

 Al principi no els agradava, perquè no volien que em fes mal, i, a més, deien que era un esport violent, però amb el temps es van adonar que hi gaudia molt  i que se’m donava bé.

 Quin ha estat el millor partit de la teva vida?

 Un que vam jugar contra el Quirze del Vallés, perquè vam fer 147 punts.

 Algun cop has pensat que hauries de deixar-ho?

 Algun cop sí, quan vaig tenir una lesió important a les espatlles i vaig estar força temps de baixa. Però ha estat l’única vegada en què em va venir al cap que si no em recuperava, hauria de deixar-ho córrer… I pensa que he tingut moltes d’altres lesions: tres esquinços de segon grau, un braç trencat dos cops, un trencament fibrilar…

 Quants títols has assolit al llarg de la teva vida esportiva?

 He guanyat dos campionats d’Espanya i d’altres dos de Catalunya.

  Acostumes a respectar les regles del joc?

Sí, les respecto, però accions fortes físicamente com els placatges també formen part de les normes…

 I has tingut cap conflicte al camp?

 La veritat és que en algunes ocasions sí que he tingut desacords amb algun arbitre. I a vegades també m’he vist implicat en alguna picabaralla amb els jugadors de l’altre equip…

 Al teu parer, quins són els millors equips de rugbi de l’Estat espanyol?

 El Cau de València, el Marbella, el Caja Sol i, és clar, nosaltres: la U.E. Santboiana.

 Tens bona relació amb els teus companys d’equip fora del camp?

 És clar que sí. A vegades ens reunim tots i anem a dinar o a fer d’altres activitats socials.


/ ESPORTS / 25 FEBRER /

Victoria merecida del Marianao Poblet contra el Gavà
Papel destacado del alumno Ettaib Marso (3º ESO F)
en su posición de medio


(Fotografia facilitada por el alumno. Pocede de la página web de su club.) Una instantánea de Ettaib Marso en  otro partido bien especial, pues corresponde al que jugó contra el Futbol Club Barcelona, el primer clasificado de la competición.

    (CRÓNICA DE ETTAIB MARSO). - El pasado 23 de febrero los jugadores del Marianao Poblet Cadete A conseguimos una victoria muy merecida en un campo muy difícil, el del Fútbol Club Gavà, el segundo clasificado en el grupo 1 de la Liga Preferente de Catalunya. Nuestro equipo venció por un merecido 1-2 en un partido trepidante.

   El partido empezó puntualmente a las 18 horas y fue pitado por el árbitro Juan González.

   Durante los primeros 45 minutos el Gavá tuvo mayor posesión de la pelota y en el minuto 30 marcó el 1-0 por un fallo defensivo de nuestro equipo.

   Después de los diez minutos de descanso saltamos de nuevo al campo con la mentalidad de que había que sacar el partido adelante.

   Empezamos apretando arriba durante los siguientes cuarenta minutos jugando con un 4-4-2, una táctica que utilizan muchos equipos para atacar a la contra.

   Finalmente, cuando sólo quedaban siete minutos para el final, empezó a cambiar la orientación del partido. Primero, en el minuto 35, tras un mal despeje del porteró del Gavà, marcamos un gol a puerta vacía que puso el marcador en 1-1. Y, finalmente, en el tiempo de descuento, cuando sólo quedaba un minuto para acabar el partió, supimos aprovechar una jugada que acabó en gol y nos permitió vencer el encuentro con un definitivo 1-2.

  En la actualidad ocupamos la sexta posición en la liga de nuestra categoría, pero con esta victoria hemos demostrado que podemos aspirar a muchísimo más.
/ ESPORTS / SOCIETAT / 23 FEBRER /


(foto presa pel Jaume Sans) Pla general de l’aspecte que presentaba l’ermita de Sant Ramon el dissabte 23 de febrer a les 10:45 hores.
  Neu a Sant Ramon
Crònica d’una sessió de jogging ben especial

   (JORGE). - Totes les sessions de carrera són plaents, però la de dissabte va ser ben especial, perquè sabia que tard o d’hora em trobaria amb la neu. Així que em vaig llevar força content, em vaig posar el xandall i els complements adients per protegir-me del fred i a les 9:45 tancava la porta de casa. I, sense fer cap mena de marca especial, ben aviat, a les 10:20, ja era davant de la porta principal de l’ermita de Sant Ramon, després d’un llarg i intens pla seqüència de 35 minuts. Faig servir aquesta expressió cinematogràfica perquè anava tan meravellat contemplant l’estranya i bella aparença –tota emblanquinada- de la muntanya de Sant Ramon, que tinc la sensació que no vaig parpellejar ni un sol cop al llarg de la carrera.

I a dalt, és clar, mainada eufòrica llançant-se boles de neu i adults astorats fent fotos d’una muntanya que fins llavors creien conèixer molt bé. Com que vaig trobar-hi dos coneguts –l’Ariadna i el Jaume- que portaven càmera, i com que aquell dia no m’importava gaire caure en una petició ben típica i convencional, els vaig demanar que sisplau em fessin una foto.  L’acabo de rebre. Espero que us faci gràcia veure l’ermita amb aquest aspecte.

/ ESPORTS / 21 GENER 2013 /


En la fotografía superior vemos a Xeray tomando una curva en plena competición. En la fotografía inferior aparece con su uniforme de competición en la clase de la Revista, pues después de contestar a todas nuestras preguntas, también accedió a posar para nosotros.
 ¡Corre, Xeray, Corre!
Un alumno de Tercero de Eso compite en Moto 2

CLARA JOLONCH / Foto inferior: DAVID CASTILLO

  Xeray Vargas, un alumno del grupo F de Tercero de ESO, nos habló en la asignatura de la Revista un poco sobre su actividad como piloto de carreras en el mundo de las motos. Su relación con este mundo viene de lejos: Xeray consiguió una moto de plástico cuando tenía tan sólo un año de vida. A los 3 años ya conducía una de gasolina y a los 4 ya empezó a competir.

  Su propio padre es el propietario del equipo en el que se encuentra actualmente: el El MTR TEAM. Antes lo formaban 10 pilotos, pero su padre, finalmente, decidió centrarse sólo en su hijo, y ahora Xeray tiene para él los tres mecánicos del equipo.

  Los fines de semana o bien se dedica a entrenar o a competir por toda España con una moto de 600 cm3  . En cada carrera puede conseguir bastante dinero: si queda entre el 10º y el 15º, gana 500€; entre el 5º y el 10º gana 1.000€; y si queda en primera posición, puede llegar a ganar hasta 3.800 €. Pero Xeray no se gasta el dinero, siempre lo guarda por si acaso, ya que reparar una moto puede costar hasta 30.000€.

  Ha sido el piloto más joven en puntuar en Moto 2 y gracias a eso tiene un récord mundial. También le invitaron a un campeonato de Europa que se celebró en Italia.

  La peor caída que ha tenido fue en un campeonato de Europa, pasó una curva a unos 200 km/h y se hizo varias heridas. Aunque, claro está, esa no ha sido la mayor velocidad que nuestro jovencísimo piloto ha alcanzado: en una recta ha llegado a los 280 km/h.

  Puede que Xeray no sea un chico muy centrado en los estudios y que no se concentre en clase, pero a la hora de coger una moto saca un carácter totalmente diferente. Como él mismo dijo: “Hasta en un entrenamiento tienes que salir concentrado para la carrera.”


ESPORTS  /18 de gener del 2013/


(Fotos del reporter dels Pioners facilitades pel mateix Arnau)
Dos moments de l’Arnau al camp: amb el seu equip en posició d’atac –és el més alt- i tallant l’avanç d’un rival

Un alumne del grup F de Tercer d’ESO 
en el cim de l’esport català

L’equip de l’Arnau Subirachs es proclama campió de Catalunya de futbol americà


Els Pioners de l’Hospitalet, l’equip en què juga l’alumne de Tercer d’ESO Arnau Subirachs, s’ha proclamat campió de la X Copa Catalana de Futbol Americà en la categoría cadet. Els Pioners, que havien vençut en semifinals als Barberà Rookies (21-6), van derrotar en la final als Puntxarxa Reds de Terrassa al seu propi camp, les instal·lacions esportives terrassenques de Can Jofresa. L’Arnau Subirachs va ser un dels jugadors més destacats, tant per la seva col·laboració en l’atac com pel seu paper cabdal en la defensa a l’hora d’aturar les accions dels atacants locals. Hem volgut conèixer-lo millor i ha accedit a parlar a classe de l’assignatura La Revista de la seva passió pel futbol americà.

NICOLE YANES / NAIARA GONZÁLEZ / ADRIANA MENDOZA

  ¿Qué sientes cuando entras en el campo?

  Siento mucha emoción. También un poco de miedo de que me puedan romper algún hueso, porque ya me han roto un par de costillas. Pero sobre todo ganas de jugar y de ganar.

  ¿Desde cuándo estás en el equipo?

  Estoy entrenando con los Pioners desde septiembre. Pero en verano estuve practicando cuando podía…

  ¿Hay alguien que te haya animado para que te centres en este deporte?

  En realidad no. Es más, algunos de mis familiares decían que el fútbol americano no tiene mucho futuro en Catalunya, pero yo no les hice caso. Como es lo que más me gusta, ¡sigo para adelante!

  ¿Piensas seguir jugando y superándote a ti mismo en el futuro?

  Sí. Quiero centrarme en los estudios para conseguir entrar en una universidad de Estados Unidos que tenga equipo de fútbol en la NCAA (la Liga Nacional de  Universidades). Si es posible, incluso me gustaría llegar a la NFL (Liga Nacional de Fútbol Americano).

  ¿De mayor te gustaría ser entrenador?

    Sí, porque tendría mucha experiencia y podría dar a la gente joven que empieza muchos de los consejos que hoy en día me dan a mí mis entrenadores.


  “EL CAMINO HACIA EL TRIUNFO HA ESTADO LLENO DE BACHES. Hemos tenido que entrenarnos seis horas a la semana en un campo de tierra, y con la ausencia de compañeros que tenían otras obligaciones. Lo peor llegó unos días antes de la final: robaron los cables de la luz de nuestras instalaciones y tuvimos que realizar el entrenamiento a oscuras.” (ARNAU SUBIRACHS)