dilluns, 13 de maig del 2013

Un alumne ens parla de la seva passió pel rugbi



/ ESPORTS / MAIG 2013 /

Entrevista a Max González
“La confiança que em dóna el rugbi no la trobo en cap altre esport”

L’alumne de Tercer d’ESO H ens parla de la seva passió pel rugby


El Max González és un jugador de l’equip infantil de rugbi la Unió Esportiva Santboiana. Ja fa deu anys des que va començar a practicar aquest esport i en l’actualitat la seva posició en l’equip és d’scrum –un dels jugadors clau, perquè ha de placar, ser ràpid i tenir una visió de conjunt. Encara que ha tingut lesions importants, cap no ha aconseguit desmoralitzar-lo ni fer que abandonés els terrenys de joc. A més a més, ens ha confessat que el rugbi ha fet que confiï més en ell mateix. I d’això, nosaltres, després d’haver comprovat la seguretat i l’entusiasme amb què ens va parlar del tema a la classe de La Revista, no en tenim cap dubte.



En Max escapolint-se d’un grup de jugadors rivals que intenten prendre-li la pilota (La foto, que ha estat facilitada per l’alumne mateix, és del fotògraf Guillermo Gómez Campa. A la magnífica página web d’aquest excel·lent artista esportiu - http://gomezcampa.com   -hi trobareu moltes d’altres instantànies d’en Max i dels altres jugadors de la Unió Esportiva Santboiana en plena acció)

 ALISON MICHELLE SHUNTA FONSECA

  Per què vas escollir aquest esport?

 Perquè és l’únic que m’agrada i, a més, és l’únic que m’inspira confiança en mi mateix.

 Els teus pares et donen suport amb el rugbi?

 Al principi no els agradava, perquè no volien que em fes mal, i, a més, deien que era un esport violent, però amb el temps es van adonar que hi gaudia molt  i que se’m donava bé.

 Quin ha estat el millor partit de la teva vida?

 Un que vam jugar contra el Quirze del Vallés, perquè vam fer 147 punts.

 Algun cop has pensat que hauries de deixar-ho?

 Algun cop sí, quan vaig tenir una lesió important a les espatlles i vaig estar força temps de baixa. Però ha estat l’única vegada en què em va venir al cap que si no em recuperava, hauria de deixar-ho córrer… I pensa que he tingut moltes d’altres lesions: tres esquinços de segon grau, un braç trencat dos cops, un trencament fibrilar…

 Quants títols has assolit al llarg de la teva vida esportiva?

 He guanyat dos campionats d’Espanya i d’altres dos de Catalunya.

  Acostumes a respectar les regles del joc?

Sí, les respecto, però accions fortes físicamente com els placatges també formen part de les normes…

 I has tingut cap conflicte al camp?

 La veritat és que en algunes ocasions sí que he tingut desacords amb algun arbitre. I a vegades també m’he vist implicat en alguna picabaralla amb els jugadors de l’altre equip…

 Al teu parer, quins són els millors equips de rugbi de l’Estat espanyol?

 El Cau de València, el Marbella, el Caja Sol i, és clar, nosaltres: la U.E. Santboiana.

 Tens bona relació amb els teus companys d’equip fora del camp?

 És clar que sí. A vegades ens reunim tots i anem a dinar o a fer d’altres activitats socials.


dissabte, 11 de maig del 2013

El taller de ball del dia de Sant Jordi



/ L’INSTI / CULTURA / ABRIL 2013 /
 
Movidón bailongo en el Rubió i Ors
¡ Asuúcar !

Un taller del día de Sant Jordi
 trae los bailes cubanos y latinos a nuestro instituto

(fotos: JORGE) Tres instantes del exitoso taller de baile. Como se observa en las imágenes, en esta actividad no sólo participó el alumnado, sino también la profesora de Educación Física y los padres de una alumna del centro, que se encargaron de enseñar a los asistentes diversos tipos de bailes cubanos
TATIANA GUEVARA

   El pasado martes 23 de abril, día de Sant Jordi, muchos alumnos de Tercero y Cuarto de la ESO tuvieron la oportunidad de participar en un taller de bailes de salón cubanos y latinos organizado en nuestro instituto.

   El taller fue impartido por una pareja de baile profesional especializada en el baile cubano. Y también contó con la colaboración de Tatiana Guevara y Adriana Mendoza, dos alumnas de Tercero de Eso que enseñaron los pasos y movimientos de diversos bailes latinos.

   Las enseñanzas se desarrollaron en el gimnasio del instituto. El espacio resultó ideal para acoger a la veintena de personas que participaban en el taller. Algunas se limitaron a escuchar las explicaciones y ver cómo se bailaba, pero la mayoría se animó a ensayar y practicar los bailes propuestos.

   Entre los pasos que se enseñaron y ensayaron, cabe citar el básico, el diagonal, el mambo y el lado a lado.

   El alumnado y el profesorado que acudió al gimnasio hacia el final del taller para ver lo que allí acontecía pudo observar con verdadero deleite el grado de soltura de los participantes a la hora de practicar los bailes y coreografías ensayados. Especial regocijo causaron los progresos alcanzados en bailes como la salsa y la bachata.