dijous, 24 de gener del 2013

El primer editorial

(el tauló de la revista mural amb un únic escrit: el nostre primer editorial)
/25 SETEMBRE 2012/
EDITORIAL
Curs nou, revista nova


  Ha començat un curs nou i, talment com en els cursos precedents, l’alumnat de tercer d’ESO de l’assignatura “Revista” torna a ser l’encarregat de confegir la revista del centre. I la veritat és que estem agraïts i il·lusionats per la confiança que s’ha dipositat en nosaltres assignant-nos un paper tan important en la vida d’un Institut. Perquè sí, la revista del centre és una eina força útil perquè tots els qui formem part del Rubió i Ors –alumnes, professorat, PAS...- estiguem ben informats de totes les activitats, experiències i opinions que hi ha al nostre institut, i, de retruc, perquè gràcies a aquesta coneixença del que fan i pensen els altres, sentim que formem part de la mateixa comunitat educativa.
  Aquest curs, però, hem decidit canviar el tipus de format de la revista: en comptes de fer un butlletí escolar tradicional, farem una publicació mural. No és un simple desig de trencar la rutina i provar coses noves, sinó que pensem que el nou format té molts avantatges. En primer lloc, en un moment de crisi ecològica i econòmica, una revista mural resulta més sostenible i barata que una revista en forma de butlletí, perquè, no cal dir-ho, s’hi empren menys recursos –menys paper o tinta, per exemple. D’altra banda, el nou format ens permetrà mostrar immediatament els escrits en què anem aplicant els coneixements sobre els diversos gèneres periodístics que aprenguem a classe. Associada a aquesta immediatesa, la revista mural també permet reduir la periodicitat amb què s’ofereixen nous continguts i, òbviament, produir un nombre molt més gran de notícies i d’altres textos o il·lustracions periodístics.
  Poc abans de penjar-hi aquest editorial, el tauló destinat a acollir la nova revista, estava completament buit. Si volem que aviat estigui ben ple i sigui un lloc de referència per a tothom, necessitem que també tots vosaltres hi participeu aportant idees, escrits, fotografies, dibuixos o allò que cregueu oportú. Com que ja tenim un correu electrònic de contacte (lesveusdelinsti@gmail.com), tan sols una única cosa ens resta per dir: COMPTEM AMB TU!