divendres, 1 de febrer del 2013

Taller de Tai-Txi a l'Institut


/ CULTURA I ESPORTS / DESEMBRE 2012 /

Els participants van comprendre, entre d'altres coses, la importància dels moviments de les mans en aquesta pràctica oriental

Jornades Multiculturals

Tai-Txi al Rubió i Ors


  (Reporters: JAVI MORENO, LYDIA PIÑA, MIGUEL HIDALGO, XERAY VARGAS)

   La professora Andrea Garcia va impartir un taller d’introducció al Tai-Txi el passat dimarts 4 de desembre dins de les Jornades de la Multiculturalitat celebrades al nostre institut. El taller, de 35 minuts de duració, es va fer al gimnàs del centre i va poder gaudir-lo l’alumnat de l’ESO que s’hi havia inscrit prèviament. Els inscrits del primer cicle de l’ESO el van fer de 15 a 15:35 hores i l’alumnat del cicle superior el van poder fer de les 15:40 a les 16:15 hores.

  La professora Andrea va ensenyar-hi les 5 passes bàsiques del Tai-Txi que són fonamentals per poder aprendre’n la resta.

   El Tai-Txi, segons va explicar la professora, té moltes virtuts, perquè és un exercici de relaxació que, a més, millora la concentració i la resistència de les persones. 

  A la sortida del taller, l’alumnat en general s’hi mostrava satisfet. Tots ells saben ja una miqueta més del que sabien sobre aquesta tècnica i n’han comprès la idea principal.

L’opinió d’un alumne de tercer d’ESO: “Jo havia fet ioga però no Tai-Txi. M’agraden les coses relacionades amb la relaxació, i de tots els tallers que hi havia, aquest era el que més s’hi aproximava. Crec que el Tai-Txi sí que podria servir per relaxar-nos i concentrar-nos.”